Rolul mamei în secolul XXI

Împărtășește cu prietenii
07.08.2018 | Autor: Lucia, mama Laurei
"Pe vremea mea lucrurile se făceau altfel”.
Îți sună cunoscută această frază? Cu siguranță ai auzit-o deseori de la mama sau bunica ta. Anii au trecut și multe dintre lucrurile pe care le avem astăzi la dispoziție și le considerăm atât de utile și necesare nu existau pe vremea părinților sau bunicilor noștri.
 
Dacă ar fi să facem o comparație altădată scutecele erau fabricate din pânză și puteai alege între, cel mult, două cărucioare, în timp ce astăzi ai la dispoziție o mulțime de opțiuni: suzete anatomice, monitoare radio, biberoane cu reglarea fluxului de aer etc.
 
Cu atât de multe gadgeturi și opțiuni la dispoziție ai putea crede că totul va fi mult mai ușor, însă mai multe opțiuni nu înseamnă neapărat și o simplificare a sarcinilor. Uneori cu cât ai mai multe opțiuni la dispoziție, cu atât îți este mai greu să faci alegerea potrivită. 

În zilele noastre poți continua să faci drumeții cu prietenii la munte sau la mare în timp ce îți porți copilul într-un marsupiu, poți lucra de acasă și astfel poți continua să îți construiești cariera, poți lăsa copilul la locul de joacă în timp ce faci sport. 

Astăzi poți face, pur și simplu, orice ai fi făcut atunci când nu erai încă mamă. Problema apare atunci când te simți copleșită pentru simplu motiv că nu mai poți ține pasul cu unele dintre activitățile menționate. Asta e o prostie! Facem tot ce ne stă în putință pentru cele mai bune mame pentru copiii noștri. Dacă simți că locul tău de muncă te face fericită, lucrează. Dacă îți place să faci sport, fă sport, dar nu ceda niciodată presiunii celor din jur care încearcă să-ți spună că o mamă modernă trebuie să poată să se ocupe de absolut tot. Nu există nimic din ce trebuie să faci! Rolul mamei în secolul XXI nu este acela de a fi performantă, ci mai degrabă acela de a fi cât mai mulțumită cu putință, de a menține întreaga familia relaxată și în echilibru, inclusiv pe sine.

 

ARTICOLE

Noi doi. Cum ne-a schimbat relația apariția copilului?

O cină la restaurant, o ieșire la cinema sau la teatru, festivaluri de muzică, vacanțe de vară cu prietenii...așa arăta viața ta de cuplu înainte de nașterea copilului. Ce s-a schimbat?

Mai multe detalii

Cheia unei maternități relaxate? Încrederea în propria intuiție!

Atunci când copilul se naște timpul parcă se dilată: nu mai dormi suficient, nu mai ai timp pentru hobby-urile tale sau să te relaxezi, pur și simplu. Totuși, ceea ce ai din plin sunt sfaturile. Dintr-o dată toți cei din jurul tău au un sfat sau o recomandare despre cum ar trebui să faci lucrurile, însă nu uita, indiferent de situație, cel mai important este să te ghidezi după propriile sentimente și intuiții.

Mai multe detalii