Cheia unei maternități relaxate? Încrederea în propria intuiție!

Împărtășește cu prietenii
07.08.2018 | Autor: Lucia, mama Laurei
Atunci când copilul se naște timpul parcă se dilată: nu mai dormi suficient, nu mai ai timp pentru hobby-urile tale sau să te relaxezi, pur și simplu. Totuși, ceea ce ai din plin sunt sfaturile. Dintr-o dată toți cei din jurul tău au un sfat sau o recomandare despre cum ar trebui să faci lucrurile, însă nu uita, indiferent de situație, cel mai important este să te ghidezi după propriile sentimente și intuiții.
 
Fie că este vorba de sfaturile venite din partea familiei sau a celor venite din partea prietenei din liceu pe care nu ai mai vazut-o de 5 ani, dintr-o dată pare ca toată lumea își dorește tot ce este mai bine pentru tine.
 
„Trebuie să lași copilul să plângă din rărunchi, îi va trece la un moment dat!”
„Dormi și tu atunci când doarme și copilul!”
„Ar trebui să alăptezi cel puțin 1 an!”
„Bebelușul doarme cu tine în dormitor?”
„Soțul tău doarme în dormitorul matrimonial în timp ce tu dormi cu bebelușul în dormitorul lui?”

Și lista poate continua la nesfârșit. În ciuda acestei avalanșe de recomandări păstrează-ți calmul. Ține cont de sfaturile bineintenționate, ascultă-le, spune-ți părerea, dar nu te certa.

Încearcă să apreciezi dorința celor din jur de a te ajuta, însă nu uita să îți asculți, înainte de orice, instinctul matern. Ca mamă vei simți întotdeauna cum este mai bine să procedezi pentru copilul tău. Indiferent de situație fii aproape de copilul tău, doar împreună veți decoperi drumul și alegerile potrivite pentru amândoi. 
 

ARTICOLE

Noi doi. Cum ne-a schimbat relația apariția copilului?

O cină la restaurant, o ieșire la cinema sau la teatru, festivaluri de muzică, vacanțe de vară cu prietenii...așa arăta viața ta de cuplu înainte de nașterea copilului. Ce s-a schimbat?

Mai multe detalii

Rolul mamei în secolul XXI

"Pe vremea mea lucrurile se făceau altfel”. Îți sună cunoscută această frază? Cu siguranță ai auzit-o deseori de la mama sau bunica ta. Anii au trecut și multe dintre lucrurile pe care le avem astăzi la dispoziție și le considerăm atât de utile și necesare nu existau pe vremea părinților/bunicilor noștri.

Mai multe detalii