Armonie în familie

Împărtășește cu prietenii
07.08.2018 | Autor: Maria, mama lui Mihai
Statutul de părinte schimbă complet felul în care privești lucrurile. Studiile au arătat că odată ce devii părinte crește, în mod subconștient, gradul de responsabilitate; cu alte cuvinte începi să te pregătești pentru noua ta viață, aceea de părinte. În ciuda tuturor schimbărilor care se petrec este important să rămâneți voi înșivă! De ce?

Am văzut mame care și-au abandonat carierele pentru a-și putea investi toată energia și atenția în a avea grijă de copii. Am întâlnit tați nefericiți pentru că au renunțat la hobby-urile lor, iar acestea sunt doar câteva exemple de situații în care apariția unui copil a schimbat radical viața și relația partenerilor.
 
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu un copil care este obișnuit să fie întotdeauna pe primul loc? Dar ce se întâmplă cu o relație de cuplu în care unul dintre parteneri se simte dat la o parte? Cu siguranță știi răspunsul!

Este adevărat, un copil este un eveniment important în viața de cuplu, este un test, un angajament, dar nicio clipă acesta nu ar trebui să devină o barieră între părinți. Chiar și după apariția unui copil, viața merge mai departe și cred că este important să nu uităm să avem grijă, în primul rând, de noi și de relația noastră de cuplu, să ne spijinim reciproc, să ne ascultăm și mai ales să discutăm.
 
În primii ani de viață copilul învață prin simțul mimetic, cu alte cuvinte copilul învață mai ales din modul în care părinții lui comunică. Dacă voi sunteți bine și copilul vostru va fi bine. Nu băga în seamă discuțiile colegilor de birou despre cum distracția se termină odată cu apariția unui copil. Bucură-te din plin de fiecare clipă alături de soțul tău și cei dragi. Construiește o relație bazată pe echilibru și întelegere, iar copilul se va integra ușor în armonia din familie. Sper că ești pregătită căci odată cu sosirea copilului, distracția este departe de a se termina, ci tocmai începe.
 

ARTICOLE

Noi doi. Cum ne-a schimbat relația apariția copilului?

O cină la restaurant, o ieșire la cinema sau la teatru, festivaluri de muzică, vacanțe de vară cu prietenii...așa arăta viața ta de cuplu înainte de nașterea copilului. Ce s-a schimbat?

Mai multe detalii

Rolul mamei în secolul XXI

"Pe vremea mea lucrurile se făceau altfel”. Îți sună cunoscută această frază? Cu siguranță ai auzit-o deseori de la mama sau bunica ta. Anii au trecut și multe dintre lucrurile pe care le avem astăzi la dispoziție și le considerăm atât de utile și necesare nu existau pe vremea părinților/bunicilor noștri.

Mai multe detalii