Noi doi. Cum ne-a schimbat relația apariția copilului?

Împărtășește cu prietenii
07.08.2018 | Autor: Maria, mama lui Mihai
O cină la restaurant, o ieșire la cinema sau la teatru, festivaluri de muzică, vacanțe de vară cu prietenii...așa arată viața ta de cuplu înainte de nașterea copilului. Ce s-a schimbat?

Pizza congelată în fața televizorului, dormitoare separate, voi doi încercând din răsputeri să liniștiți copilul...așa arată viața voastră acum, din noua postură de părinți. Cu siguranță și tu te-ai întrebat, de numeroase ori, dacă este mai bine sau este mai rău? Răspunsul este diferit pentru fiecare dintre noi și, mai ales, fiecare cuplu este diferit.

Deși nu credeam, trebuie să recunosc că odată cu apariția copilului viața noastră s-a schimbat radical. Simt că nu mai suntem un cuplu care doar trece prin viață căutând modalități de a se simți bine și a se distra. Suntem mamă și tată cu normă întreagă, iar asta este cea mai mare responsabilitate a noastră. 

Cu toate acestea, copilul nu este singurul nostru "proiect". Îl iubim și ne bucurăm de fiecare moment alături de el, însă cred că este important să nu uităm de noi și de relația noastră de cuplu. Este important să nu fim doar mamă și tată; să fim Alin și Ana, Clara și Mihai sau Lucia și Dan. Cel puțin uneori să fim cuplul care nu a uitat de ce s-a îndrăgostit unul de celălalt, să încercăm, pe cât posibil, să păstrăm vie emoția care ne-a adus împreună. Cred că aceasta ar putea fi secretul unei familii fericite și împlinite.

ARTICOLE

Rolul mamei în secolul XXI

"Pe vremea mea lucrurile se făceau altfel”. Îți sună cunoscută această frază? Cu siguranță ai auzit-o deseori de la mama sau bunica ta. Anii au trecut și multe dintre lucrurile pe care le avem astăzi la dispoziție și le considerăm atât de utile și necesare nu existau pe vremea părinților/bunicilor noștri.

Mai multe detalii

Cheia unei maternități relaxate? Încrederea în propria intuiție!

Atunci când copilul se naște timpul parcă se dilată: nu mai dormi suficient, nu mai ai timp pentru hobby-urile tale sau să te relaxezi, pur și simplu. Totuși, ceea ce ai din plin sunt sfaturile. Dintr-o dată toți cei din jurul tău au un sfat sau o recomandare despre cum ar trebui să faci lucrurile, însă nu uita, indiferent de situație, cel mai important este să te ghidezi după propriile sentimente și intuiții.

Mai multe detalii