Au copiii nevoie de vitamine?


Alimentația optimă a copiilor

Nevoile nutritive ale copiilor sunt direct dependente de vârstă, sex, greutate corporală, starea de sănătate sau de boală. Aceste necesităţi pot creşte dramatic, iar aprecierea lor poate fi dificilă în cazul unor îmbolnăviri ne spune dr. Eliza Bulacu, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Bucureşti.

Vezi și observațiile medicului pediatru Dr. Alexis Cochino de la Clinica Pediasan.

O alimentaţie sănătoasă

Alimentaţia optimă a copiilor este foarte importantă din mai multe motive. Mai întâi, creşterea şi dezvoltarea nu se pot realiza normal fără o nutriţie corespunzătoare. Apoi, există o mare varietate de boli legate de subnutriţie şi, respectiv, despre alimentaţie. În sfârşit, un aport alimentar persistent dezechilibrat al unor anumiţi nutrienţi duce la apariţia unor boli carenţiale specifice.

La copil, aportul alimentar adecvat este necesar pentru a asigura:

Logo

Gummy ImunActiv

Sprijină imunitatea copiilor

VEZI VIDEO

Chiar dacă oferim copiilor noştri o alimentaţie cu un substrat energetic adecvat (suficient de echilibrat şi bogat în proteine, glucide şi lipide - asa numitele "substanţe calorice/macronutrienţi"), cu totul altfel stau lucrurile cu aportul de micronutrienţi - vitamine, minerale şi oligoelemente.

Desi consumarea unei diete echilibrate, cu alimente din toate grupele alimentare majore, ar putea aduce destule vitamine şi minerale pentru copilul nostru, este greu de presupus că îl vom putea convinge să mănânce constant şi în cantităţi suficiente anumite alimente care nu îi sunt tocmai pe plac: lapte şi produse din lapte, galbenuş de ou, ficat, legume, peşte, carne de porc, cereale integrale, soia, citrice, nuci, spanac etc.

Analizând lista alimentelor de mai sus, trebuie să ne punem întrebarea: oare cât de "sănătoasă" este mâncarea pe care eu, ca părinte, i-o ofer copilului meu? Trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că nu este destul să îi dăm să mănânce suficient de mult, ci mai ales să îl hrănim raţional.

Minimarţieni - suplimentul unei alimentaţii optime

Urmând acest raţionament simplu, este uşor de imaginat succesul de care s-au bucurat Minimarţienii, un supliment alimentar unic ce conţine toată gama de micronutrienţi necesari creşterii şi dezvoltării copiilor.

Produsele Minimarţieni oferă o mulţime de vitamine - atat liposolubile (A, D, E) cât şi hidrosolubile (complexul de vitamine B, vitamina C, acid pantotenic, acid folic etc.), minerale (calciu, potasiu) și oligoelemente (cupru, iod, zinc). În plus, produsele au un gust delicios de fructe fără a conține conservanți artificiali.

Citește și despre importanţa vitaminelor şi mineralelor pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Vârsta 1+ an

Vârsta 3+ ani

Vârsta 6+ ani