DHA, secretul copiilor deştepţi


pentru dezvoltarea sistemului nervos

Dacă faceţi parte din generaţia medie, cu siguranţă vă amintiţi cum în copilărie primeaţi de la mama sau în cabinetul medical, fie o linguriţă cu untură (ulei) de peşte, fie o capsulă ce conţinea untură de peşte. Copiii de astăzi rezolvă situaţia mult mai simplu - mestecă o capsulă cu gust delicios de portocale şi în acelaşi timp se distrează.

Vezi și observațiile medicului pediatru Dr. Alexis Cochino de la Clinica Pediasan.

Vă aduceţi aminte cum trebuia să deschideţi gura, să închideţi ochii ca să înghiţiţi untură de peşte şi să terminaţi cât mai repede această obligaţie neplăcută? Gustul neplăcut de peşte pe care mulţi dintre voi şi-l amintesc şi astăzi nu trebuie să îi mai chinuie pe copiii din zilele noastre. Nu pentru că s-ar fi produs unele schimbări în cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească alimentaţia copiilor - toţi ştim foarte bine cât de importantă este untura de peşte, alcătuită în principal din DHA (acid docosahexaenoic), pentru dezvoltarea sistemului nervos - metodele şi posibilităţile sunt diferite.

Copiii de astăzi folosesc substanţele active întrun mod mult mai plăcut decât cu ani în urmă şi pe deasupra într-un mod distractiv pentru ei. Suplimentele alimentare care conţin ulei de peşte, cum sunt de exemplu Minimarțieni BrainActiv, au un gust delicios de portocale astfel încât micuţii dumneavoastră nu se vor mai opune când le veţi oferi ulei de peşte.

Logo

Gummy ImunActiv

Sprijină imunitatea copiilor

VEZI VIDEO

Cum acţionează DHA

"Cercetările efectuate pe scară tot mai largă relevă importanţa rolului pe care acidul docosahexaenoic îl are în dezvoltarea sistemului nervos. De exemplu, s-a constatat că folosirea unui supliment alimentar conţinând DHA încă din timpul sarcinii influenţează favorabil dezvoltarea sistemului nervos al fătului şi al sugarului (în special creierul şi măduva spinării), mai ales capacitatea de recunoaştere şi puterea de concentrare, precum şi gradul de inteligenţă în general", spune pediatrul Dr. Vladimir Skudera.

DHA se regăseşte într-o concentraţie ridicată în celulele creierului, reprezentând până la 20% din structura cortexului cerebral şi este acidul cel mai bine reprezentat din tot complexul de acizi graşi polinesaturati de tip Omega 3. Corpul uman nu este capabil să producă singur această substanţă şi de aceea este necesar să se asigure administrarea sa din surse externe. Cea mai bogată sursă naturală de DHA este untura de peşte sau uleiul de peşte.

Nevoile nutritive ale copiilor sunt direct dependente de vârstă, sex, greutate corporală, starea de sănătate sau de boală. Conform dr. Eliza Bulacu, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, nevoile nutritive pot creşte dramatic. Află aici de ce.

Vârsta 1+ an

Vârsta 3+ ani

Vârsta 6+ ani