Povestea Minimarțienilor


partea a I-a

A fost odată ca niciodată, în vremuri deloc îndepărtate, o lume atât de minunată, că oamenii nici nu mai ştiau ce-i aia grijă. Era o lume a minunăţiilor, în care puteai să ai şi vise parfumate!

Şi multe copilării fericite s-au scurs de atunci pe sub soare şi nimeni nu ar fi zis că o să vină vreodată ziua în care prichindeii or să uite bucuria jocului şi a ştrengariilor.

Dar într-o zi, pe lumea asta apăru, de pe planeta Hapciu, o lume nici prea îndepartată, nici prea apropiată, o fiinţă haină, care nu cunoscuse farmecul copilariei.

Microb cel Rău era numele său, nume care odată pronunţat te lua cu fierbinţeală şi cu leşin. Microb cel Rău n-a ştiut niciodată ce înseamnă zborul visului, ce însemnă joaca cu alti prichindei, ce e zâmbetul sau ce e dragostea părinţilor. Aşa se face că, odată ajuns pe Pământ, a început să-i vrăjească pe copii şi să le fure darurile cele mai de preţ: libertatea gândurilor și pofta de joacă. Nu mult i-a luat ca să schimbe toate regulile lumii şi să-i transforme pe cei mici în oameni mari, cu chip de copil.

Imaginaţi-vă o lume în care prichindeii se simt sleiţi de orice putere, în care chipurile fericite sunt doar amintiri prinse în rame şi neinţelese, despre care mai vorbesc, rar, doar bătrânii cei înţelepţi. Pământul devenise un loc în care joaca era o necunoscută şi era interzisă total, în care vocile zglobii ale prichindeilor se pierduseră, în care jucăriile erau confiscate. Mai rău de atât, până şi cântecele de dor sau de alin, până şi poveştile care le aduceau atâta magie prichindeilor erau acum interzise de Microb cel Rău. Bunicii, care pănâ nu de mult construiau lumi fabuloase şi cucereau orice prichindel cu legendele unor feţi frumosi neinfricaţi, nu mai spuneau acum nici un basm.

Totuşi, într-o ţară, peste munţi şi mări, pe furiş, câţiva prichindei de-o şchioapă au descoperit, într-o văgăună întunecată, un sul de hârtie care a readus speranţa. Tot mai multa lume începea să povestească în şoaptă şi pe ascuns că undeva pe o altă planetă ar exista o salvare pentru ei. Pe o altă planetă, unde doar cu gândul poţi să ajungi, trăia poporul Minimarţienilor, singurii din acest univers care ar putea să-i vină de hac lui Microb cel Rău şi care ar putea să le readucă picilor cheful de joacă, pofta de viaţă şi glasurile pline de vioiciune. Dar nimeni nu ştia cum să ajungă la Minimarţieni, cum să le ceară ajutorul. Până într-o zi în care cineva şi-a adus aminte o legendă a străbunilor...

Povestea continuă cu partea a II-a.

Vârsta 1+ an

Vârsta 3+ ani

Vârsta 6+ ani