Povestea Minimarțienilor


partea a III-a

Continuarea de la partea a II-a.

Willy devenise, cât ai clipi, eroul tuturor copiilor. Mulţumită darului său, a reuşit să descifreze mesajul din sulul secret, iar salvarea era acum doar la o aruncătură de băt distanţă. Misiunea feciorului înţelept nu avea să se încheie însă aici. Microb cel Rău era prea rău ca să se dea bătut cu una, cu două şi nu avea de gând să-i lase pe prichindei să scape chiar aşa uşor.

Un desen care să înconjoare lumea nu părea o misiune imposibilă pentru copii. La câte vremuri s-au colindat pe pământ, s-a auzit de multe năzdrăvănii făcute de cei mici, unele şi mai dificile, precum învăţatul muștelor să cânte la tobe sau al pisicilor să înoate ca peştii.

Misiunea lor părea floare la ureche şi uşor de înfăptuit, doar că nimeni nu ştia cum să o facă fără să afle şi Microb cel Rău. Aşa se face că cei din Sfatul Înţelepţilor se adunară din nou şi cum nu le plăcea să stea mult pe gânduri, pentru că le amorţeau repede şi uitau să se mai ridice de pe ele, se învoiră iute ca desenul să se facă noaptea, când o dormi şi hainul de microb. Degeaba se mai impotrivi Willy, care ştia că microbii nu dorm noaptea, că de asta sunt şi aşa urâţi şi răi, că toată lumea abia astepta asfinţitul să se apuce de treabă.

Aşa se face că, atunci când soarele fugi la somnul de frumuseţe, toţi copiii ieşiră din casă să pună umărul la cea mai mare năzdrăvănie din toate timpurile. Înainte ca soarele să le dea ziua bună din înaltul cerului, ei trebuia să termine cel mai mare desen din lume, unul care să fie văzut de hăt, departe, de pe planeta Minimarţienilor.

Dar nici nu începură bine, ca Microb cel Rău isi arătă colţii - evident, cariaţi şi negri, deoarece microbii nu au invăţat să folosească periuţa de dinţi. Hainului îi plăcea mai mult întunericul decât lumina şi vedea chiar mai bine. Pe beznă ajungea cu privirea lui până şi în pădurile întunecate în care urşii se mai băteau în coadă sau reuşea chiar şi să citească viitorul în palmele puricilor, aşa că nu i-a fost greu să se prindă de planul copiilor şi să treacă la acţiune.

Cât ai clipi, încinse cuptoarele sale secrete din adâncul pământului ca pe toţi cei care desenau să-i apuce fierbinţeala, iar când strănută o dată în susul cerului, acoperi lumea cu nori supăraţi şi plini de furtună. Tot ce desenaseră prichindeii se năruise într-o clipa şi rasaritul era departe.

Planul lor eşuase şi ştiau ca Microb o să-i pedepsească. O soluţie trebuia găsită cât mai repede.

Vârsta 1+ an

Vârsta 3+ ani

Vârsta 6+ ani